8 E-mental health producten geselecteerd voor Europese implementatie

0
349

Het internationale e-mental health project, eMEN, gaat de komende jaren acht bijzondere GGZ-producten in de vijf Europese partnerlanden door middel van pilots  implementeren.  De gekozen acht e-mental health producten zijn allemaal gericht op mensen met angst-, stemming- of traumaklachten, te weten: EMD app, Mindwise, MIRROR, Moodbuster, SAM app, SAM Screener, Pesky gNats, STOPBLUES.

Met deze pilots wil eMEN onderzoeken welke product- en implementatiefactoren bijdragen aan een beter toegankelijke en kwalitatief goede geestelijke gezondheidszorg. Opschaling van e-mental health is volgens de eMEN partners alleen mogelijk door multidisciplinaire en transnationale samenwerking. Uitdagingen bij de keuze voor producten waren: klinische effectiviteit, de meerwaarde voor cliënten en behandelaars, het gemak in het gebruik, de technologische opschaalbaarheid, veiligheid en privacy en de impact die het zal hebben op bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de zorg. De productselectie is tot stand gekomen met behulp van ICT ontwikkelaars, onderzoekers en beleidsmakers.

Op dinsdag 11 juli komen op het gratis eMEN seminar in Amsterdam (inter)nationale sprekers vertellen over e-mental health thema’s zoals privacy en de uitdaging van techniek in de dagelijkse praktijk. Meer informatie over dit seminar en de sprekers is te vinden op https://academy.arq.org/eMen

Over eMEN

eMEN is het internationale e-mental health project dat loopt van 2016 tot 2019 en subsidie ontvangt van het Europese  Interreg programma. Doel van het eMEN project is om de toegankelijkheid, kwaliteit en kosteneffectiviteit van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) te verbeteren door op grote schaal digitale technologie te implementeren; ook wel e-mental health of eGGZ genoemd. Het eMEN project wordt getrokken door Arq Psychotrauma Expert Groep in Diemen. De andere negen partners in het project zijn zorginstellingen, GGZ belangenorganisaties en onderzoekinstituten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk en Duitsland. 

De ontwikkelingen van eMEN zijn te volgen op LinkedIN: https://www.linkedin.com/organization/11104546/admin/overview en op de website: www.e-mence.org/projecten/emen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twintig − negentien =