Gallery Delaive presenteert de expositie: Sam Francis: 25 Portraits

0
251

Sam Francis – 25 Portraits

een tentoonstelling van origineel werk op papier van de Amerikaanse kunstenaar Sam Francis bij Gallery Delaive, Amsterdam

25 november – 17 december 2017

Gallery Delaive presenteert met trots de tentoonstelling Sam Francis: 25 Portraits.

De carrière van Sam Francis (1923-1994) omvat ruim 50 jaar en een indrukwekkende hoeveelheid schilderijen, tekeningen en prenten. Met name beroemd om zijn abstracte action schilderijen, beïnvloed door het werk van Clyfford Still en Jackson Pollock, laat deze expositie een andere kant zien van de kunstenaar Sam Francis, met een serie (zelf)portretten geschilderd gedurende verschillende momenten in zijn carrière.

Geïnteresseerd in Jungiaanse psychologie, was Francis toegewijd aan het ontdekken van zijn innerlijk. Carl Gustav Jung, een voormalig student van Sigmund Freud, ontwikkelde een unieke vorm van psychotherapie, de analytische psychologie genoemd. In de zeventiger jaren begon Francis met Jungiaanse therapeuten te werken, wat hem in staat stelde te schilderen vanuit zijn onderbewuste en resulteerde in matrix composities en een serie zelfportretten. Een aantal van deze zelfportretten werden in 1977 tentoongesteld bij Galerie Kornfeld und Klipstein in Bern, Zwitserland.  

Sam Francis: 25 Portraits laat een unieke verzameling (zelf)portretten van Sam Francis zien, nooit eerder samen vertoond. Een zeldzame kans om een kijkje te nemen in de psyche van de kunstenaar.

SAM FRANCIS: 25 PORTRAITS

25 november – 17 december 2017

Voor meer informatie neem contact op met Gallery Delaive:

Gallery Delaive

Spiegelgracht 23, 1017JP, Amsterdam

www.delaive.com   info@delaive.com   020-6221295

Nico Delaive viert 40 jaar in de kunst, sinds 1977

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =