Persuitnodiging: Agenda voor de Zorg: investeer in vernieuwde zorg

0
276

Maandag 20 maart – 11.00 uur – Nieuwspoort

Een brede coalitie van zorgpartijen heeft zich verenigd in een nieuwe Agenda voor de Zorg. Voorzitter Alexander Rinnooy Kan licht op maandagochtend 20 maart 2017 in Nieuwspoort het gezamenlijke aanbod aan politiek en samenleving toe. De Agenda voor de Zorg is een samenwerking van zestien organisaties die patiënten, cliënten, ouderen, zorgaanbieders, publieke gezondheidsdiensten en zorgverzekeraars vertegenwoordigen. Het is de tweede keer dat de zorgpartijen een gezamenlijke agenda opstellen. In 2012 vormde de agenda een belangrijke basis voor het kabinetsbeleid.

De gezondheidszorg verandert snel en dat plaatst een nieuw kabinet voor de uitdaging om ook de komende jaren de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

Voorzitter Rinnooy Kan: ‘In 2012 presenteerden de partijen een ambitieuze agenda. Sindsdien zijn er grote stappen gezet. Een nieuwe bekostiging en financiering en daarmee het beteugelen van de zorgkosten is een feit. Ook de herinrichting van het zorglandschap is duidelijk zichtbaar. De zorg staat echter allesbehalve stil. Juist daarom zijn  investeringen in vernieuwende zorg nu hoog noodzakelijk.’

Op maandag 20 maart om 11:00 uur (inloop vanaf 10:30 uur) zien de plannen van de nieuwe Agenda voor de Zorg het daglicht in Nieuwspoort (Wandelgangen 1) . De media zijn daarbij van harte welkom. De presentatie van het plan onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan duurt van 11:00 uur tot 11:30 uur. Daarna is er gelegenheid tot interviews en gesprekken.

De Agenda voor de Zorg is een samenwerkingsverband van ActiZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD-GHOR Nederland, Ieder(in), GGZ Nederland, InEen, KBO-PCOB, KNMG, LHV, MIND, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, NVZ, VGN, VVN en Zorgverzekeraars Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 8 =